ایده های مهندسی -
چاپگر سه بعدی ساختمان ؛ پرینتر غول پیکری که می تواند خانه بسازد
471+
ارسال شده در جمعه 29 فروردین 1399

پرینتر سه بعدی ساختمان چند سالی است که ابداعشده و بهسرعت دارد جایگاه خود را پیدا می‌کند و کاربردهای آن یکی‌یکی کشف می‌شود. امروز در ویدئوای به شما نشان می‌دهیم که با پرینتر سه بعدی غول‌پیکر یک بنا شبیه خانه را می‌سازند. در ادامه با آقای مهندس همراه باشید.


محققان دانشگاه MIT یک پرینتر سه بعدی ساختمان طراحی کرده‌اند که می‌تواند بنای یک ساختمان را بسازد. آنها معتقدند با این استراتژی اساساً می‌توانند با هزینه پایین‌تر و سرعت بیشتر عملیات ساخت ساختمان‌ها را انجام دهند است.
MIT اولین سازنده پرینتر سه بعدی ساختمان نیست. شرکت‌های ساختمانی چینی مانند اپیس کور (Apis Cor) از سال ۲۰۰۵ این کار را شروع کردند و یکخانه را در ۲۴ ساعت و با دوهزار دلار ساختند ولی نه با سیستم‌های پرینت سهبعدی معمولی. MIT دردر یک مصاحبه مطبوعاتی گفته است که “این پرینتر سه بعدی ساختمان دارای سازه‌ای است که نازل‌های دستگاه را در جای خود نگه می‌دارد و اندازه جسمی که می‌سازد محدود به طول بازوهای آنها است. این سیستم می‌تواند آزادانه هر ساختمانی با هر شکلی را بسازد.” این انعطاف‌پذیری باعث شده سیستم طراحی‌شده MIT با عنوان بستر ساخت دیجیتال (Digital Construction Platform – DCP) برای استفاده در هر محیطی شناخته شود.


بستر ساخت دیجیتالی یا همان DCP اساساً یک بازو هیدرولیکی چرخ‌دار است اما این بازوی همهکاره همراه با یک ابزار مانند وسایل بنایی است که می‌تواند با هر نوع ماده (چه طبیعی مانند خاک و چه مصنوعی مانند بتون) ساخت‌وساز را انجام دهد.
DCP می‌تواند در عرض ۱۴ ساعت یک ساختمان گنبدی شکل با قطر ۵۰ فوت و ارتفاع ۱۲ فوت را بسازد. این ساختمان شامل یک سازه از جنس عایق فوم خواهد بود که در پایان به شکل یک سازه بتنی بهپایان خواهد رسید که خیلی شبیه به تکنیک‌های ساخت ساختمان‌ها توسط سازندگان سنتی است.


استیون کیتینگ (Steven Keating)، فارغ‌التحصیل رشته مهندسی مکانیک که محقق ارشد این پروژه است، می‌گوید ” در صنعت ساخت‌وساز هنوز بیشتر کارها به روش صدها سال قبل انجام می‌شوددرواقع منظور او این بوده که در این صنعت هنوز از مواد قدیمی استفاده می‌شود و با اره و دست چیزها را می‌سازند! او اضافه کرده “با این پرینتر سه بعدی ساختمان جدید، یکی از بخش‌های مهم از ساخت یک ساختمان، با روشی نوین جایگزین می‌شود“.
هدف نهایی این پرینتر سه بعدی ساختمان این است که بهطور کامل خودکفا شود و بتوان آن را در هر محیطی قرارداد تا شروع به ساختوساز کند و سازه‌هایی را در مناطق بد آبوهوا مانند قطب جنوب، ماه یا مریخ بسازد. و با توجه به اینکه چین به آژانس فضایی اروپا اعلام کرده است که برای ساخت “دهکده‌ای در کره ماه برنامه دارد، بعید نیست که DCP  یا چیزی شبیه به آن اولین خانه را از خاک ماه و زودتر ازآنچه شما فکر می‌کنید بسازد. در زیر ویدئو این ساخت و ساز را تماشا کنید.

نمونه پروژه های آماده

دریافت آنی
پشتیبانی 24 ساعته
درگاه پرداخت آنلاین
امکان دریافت مجدد
دارای نماد اعتماد