مقالات مهندسی - مقالات مهندسی مکانیک -
مقاله ﺷﺒﻴﻪ ﺳﺎزی تاثیر پوشش اﺑﺰار ﺑﺮ دﻣﺎ و ﻧﻴﺮوﻫﺎی برشی ﺗﺮاﺷﻜﺎری
308+
ارسال شده در شنبه 20 اردیبهشت 1399

تراشکاری فرآیندی است که به طور گسترده برای تولید قطعات در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد و موضوع تحقیقات متعددی برای افزایش نرخ براده برداری و عمر ابزار و در نتیجه کاهش هزینه ها است. نرخ براده بردای بیشتر یعنی ایجاد تغییر شکل بیشتر در ماده ی خام، و این مهم زمانی صورت می پذیرد که سرعت برش، پیشروی و عمق برش افزایش داده شوند. با افزایش پارامترهای یاد شده، حرارت در نزدیکی لبه ی برنده ابزار افزایش می یابد و قسمت عمده انرژی مصرفی در ماشینکاری به حرارت تبدیل می شود. میزان حرارت تولید شده به خواص فیزیکی، شیمیایی و جنس ابزار و قطعه کار، سرعت برش، عمق برش، نرخ پیشروی، مایع خنک کار و هندسه ابزار بستگی دارد.

مناطق تولید حرارت در فرآیند براده برداری عبارتند از: الف) ناحیه اولیه تغییر شکل، ب) ناحیه ثانویه تغییر شکل و ج) ناحیه بین ابزار و سطح تازه ماشینکاری شده (ناحیه سوم). حرارت ایجاد شده در ناحیه اولیه حرارت ناشی از تغییر شکل پلاستیک مواد هنگام تشکیل براده در صفحه برش است. در ناحیه ثانویه تغییر شکل، حرارت به دلیل تغییر شکل پلاستیک و اصطکاک بین ابزار و براده به وجود می آید. اصطکاک بین ابزار با سطح تازه ماشینکاری شده علت شکل گیری حرارت در ناحیه سوم تغییر شکل است.

 

ﻧﻴﺮوﻫﺎی برشی ﺗﺮاﺷﻜﺎری

مقدمه ﺷﺒﻴﻪ ﺳﺎزی ﺗﺄﺛﻴﺮ ﭘﻮﺷﺶ اﺑﺰار ﺑﺮ دﻣﺎ و ﻧﻴﺮوﻫﺎی برشی ﺗﺮاﺷﻜﺎری

دمای بالای برش روی عمر ابزار، سلامت سطح، سایش ابزار و مکانیزم تشکیل براده تأثیر گذار است. حرارت تولید شده به ابزار برش، قطعه کار و براده منتقل می شود و این بدان معنی است که ابزار برش علاوه بر قابلیت مقاومت قابل قبول در برابر سایش، باید توانایی تحمل محدوده دمایی بالا را نیز داشته باشد. معمولا حرارتی که به ابزار منتقل می شود عامل محدود کننده ی سرعت ماشینکاری است. در ابزارهای نسل جدید سعی شده است با کاهش میزان تنش، حرارت تولیدی و نیروی برش، کار انجام شده را کاهش دهند. حرارت تولیدی ممکن است باعث از بین رفتن یکپارچگی و کیفیت سطح قطعه کار شود. این کاهش کیفیت سطح به دلیل افزایش دما ممکن است در برخی موارد مهم تر از عمر ابزار باشد.

یکی از پارامترهای مؤثر بر دمای برش، میزان سختی قطعه کار است. بن سویلا و همکاران در سال ۲۰۱۵ با استفاده از ابزارهای پوشش دار سرامیکی CC6050 و بدون پوشش سرامیکی CC650 به بررسی تأثیر سرعت برشی، پیشروی و عمق برش بر صافی سطح و نیروی ماشینکاری در فرآیند تراشکاری فولاد AISI D3 پرداختند.

طراحی آزمایش با استفاده از روش تاگوچی و تحلیل نتایج با استفاده از آنالیز واریانس صورت گرفت. آنها نتیجه گرفتند که استفاده از ابزار پوشش دار باعث بهبود ۱٫۶ برابری کیفیت سطح در مقایسه با ابزار بدون پوشش می شود؛ اما این بهبود صافی سطح با افزایش نیروی ماشینکاری در نتیجه استفاده از ابزار CC6050 همراه است. تاکور و همکاران [۷] در سال ۲۰۱۶ به بررسی تأثیر پارامترهای سرعت برشی و پیشروی روی صافی سطح، دمای برش، نیروی ماشینکاری، سایش ابزار و ضخامت براده ها در فرآیند تراشکاری خشک با استفاده از ابزارهای مختلف پرداختند.

QR code
رمز فایل: ندارد حجم : ۵۳۳.۴۷ کیلوبایت دانلود با لینک مستقیم قیمت : 3000 تومان

1-حتما قبل از دانلودنرم افزار پخش فایل که گفته شده را روی کامپیوتر خود نصب کنید و به فرمت های فایل دقت کنید2-شما نظر دهید ما هم مشکلات شما را که در نظرات مطرح کرده اید برطرف میکنیم. لطفا اگر مشکلی دارید یا نظری درمورد مطلب دارید در نظرات مطرح کنید تا موجب اشتیاق نویسندگان شود. 3-لطفا کپی رایت مطالب را رعایت کنید تا انگیزه فعالیت ما بیشتر شود.

نمونه پروژه های آماده

دریافت آنی
پشتیبانی 24 ساعته
درگاه پرداخت آنلاین
امکان دریافت مجدد
دارای نماد اعتماد