مقالات مهندسی - خبرهای دنیای مهندسی -
بررسی رسانایی بی نهایت در مواد غیر سوپرهادی
221+
ارسال شده در چهارشنبه 23 بهمن 1398

رسانایی بی نهایت یکی از چالش‌های مهندسی است که در تولید تجهیزات مختلف مانند دستگاه‌های تصویربرداری MRI بوجود می‌آید. فیزیکدانان به تازگی توانسته‌اند رسانایی بی نهایت را در موادی که سوپرهادی نیستند بوجود بیاورند.در ادامه با آقای مهندس همراه باشید:

 


 

رسانایی بی نهایت به معنای رسانایی الکتریکی با مقاومت نزدیک به صفر است.  برای اولین بار در جهان، محققان توانسته‌اند رسانایی بی نهایت Superconductivity الکتریکی را در موادی که سوپرهادی نیستند تجربه کنند. تکنیک استفاده در تولید این سوپرهادی‌های جدید، در دهه‌ی ۱۹۷۰ مطرح شده بود اما تاکنون امکان اجرای آن وجود نداشت. با تکنیک جدید، می‌توان مواد سوپرهادی را با قیمتی کمتر از قیمت کنونی تولید کرد.

رسانایی بی نهایت و مواد سوپرهادی در تولید تجهیزاتی مانند دستگاه‌های تصویربرداری MRI و قطارهای مگنتی به کار می‌رود. با تولید سوپرهادی‌ها از مواد ارزان‌قیمت، می‌توان شاهد پیشرفت بزرگی در این صنایع بود. علاوه بر مواردی مانند هایپرلوپ و تکنولوژی‌های جدید، سوپرهادی‌های ارزان‌قیمت می‌تواند پیشرفت‌های بزرگی در شبکه‌های برقی نیز ایجاد کند. در حال حاضر، شبکه‌های برق، حدود ۱۰ درصد الکتریسیته تولیدی را هدر می‌دهند. با استفاده از سوپرهادی‌ها در شبکه‌های برق، می‌توان انرژی الکتریکی بیشتری را بدون مصرف انرژی‌‌ بیشتر تولید کرد.

مشکل اصلی کنونی در تولید مواد سوپرهادی این است که این مواد باید تا دمای -۲۶۹ درجه سرد شوند. این فرآیند فرآیندی پرهزینه است و در حال حاضر هیج کدام از مواد سوپرهادی نمی‌توانند خاضیت خود را در دمای بالای -۷۰ درجه حفظ کنند. دانشمندان دانشگاه هیوستون، با استفاده از فناوری‌های پیشرفته گرم و سرد کردن متناوب مواد، توانسته‌اند به حالتی بهینه دست یابند که یک ماده غیر سوپرهادی با نام کلسیم آهن آرسنید CaFe2As2 در موقعیتی خاص، رفتار سوپرهادی از خود نشان دهد. آزمایشات این دانشمندان هنوز ادامه دارد و آنها امیدوارند بتوانند این فرآیند را تسهیل کرده و به حالت تجاری برسانند.

نمونه پروژه های آماده

دریافت آنی
پشتیبانی 24 ساعته
درگاه پرداخت آنلاین
امکان دریافت مجدد
دارای نماد اعتماد